Μπλε χρώμα της Ελλάδας και του καλοκαιριού!

Μπλε χρώμα της Ελλάδας και του καλοκαιριού! 13

Μπλε χρώμα συμβολίζει την αλήθεια, τον ουρανό και τη θάλασσα!

Το μπλε χρώμα δημιουργεί μια αίσθηση καθαρότητας, ξεκουράζει και είναι ευχάριστο στα μάτια.

Σε πολλούς πολιτισμούς το μπλε θεωρείται το πιο προστατευτικό απ´όλα τα χρώματα. Το μπλε είναι ένα σημαντικό χρώμα στην τέχνη και τη διακόσμηση από την αρχαιότητα. Στους αρχαίους πολιτισμούς, το μπλε συνδέθηκε με τον ουρανό και με τη θεότητα. Πριν από τον 12ο αιώνα, το μπλε δεν χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές σε πίνακες επειδή ήταν η πιο ακριβή χρωστική ουσία. Η δημοτικότητά του ξεκίνησε τον Μεσαίωνα όταν οι ζωγράφοι άρχισαν να ζωγραφίζουν μπλε ρούχα για την Παναγία και τον βασιλιά, έτσι το μπλε έγινε ιερό και βασιλικό χρώμα.

Στη θεραπεία χρωμάτων, οι μπλε αποχρώσεις λέγεται ότι προκαλούν σαφήνεια, καθαρότητα και αυξημένη διαίσθηση. Η πολυπλοκότητα του απεικονίζεται από την ποικιλία των αποχρώσεων του. Το μπλε έχει ένα ηρεμιστικό και δροσερό αποτέλεσμα. Συνδέεται κυρίως με αρμονία, αυτοπεποίθηση, απόσταση, άπειρο, κρύο και θλίψη. Λόγω της ηρεμιστικής του επίδρασης, το μπλε λειτουργεί καλά στα υπνοδωμάτια. Το σκούρο μπλε έχει διαφορετικό αποτέλεσμα, μπορεί να προκαλέσει θλίψη. Οι πιο σκούρες αποχρώσεις πρέπει να είναι διακοσμημένες με πιο φωτεινά χρώματα.

Μπλε χρώμα στο ΥπνοδωμάτιοΜπλε χρώμα στο ΣαλόνιΜπλε χρώμα στη Διακόσμηση

 

Από το πιο ανοικτό που θυμίζει θάλασσα και ουρανό και δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης μέχρι το πιο σκούρο που «αγγίζει» το γκρι και δίνει μια εικόνα σοβαρότητας και απλότητας, εντάξτε την απόχρωση που σας ταιριάζει στο υπνοδωμάτιο, στο σαλόνι, στη κουζίνα, στο μπάνιο, ανακατέψτε το με πιο ζεστά χρώματα για να αποφύγετε την ψυχρή ή θλιβερή διάθεση, χρησιμοποιήστε φυσικά υλικά, ξύλο, ζεστά χρώματα όπως ροζ, κίτρινο και καφέ και αφήστε το χώρο σας να «πει» τη δική του ιστορία.

 

Μπλε χρώμα στο Μπάνιο      Μπλε χρώμα στην Τραπεζαρία      Μπλε χρώμα στην Κουζίνα

Πηγή: https://nef-nef.gr/
https://alizswonderland.com/