ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΣΑΣ ΣΕΝΤΟΝΙΑ … ΛΕΥΚΑ!

ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΣΑΣ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ... ΛΕΥΚΑ! 1

Από όλες τις ερωτήσεις που μπορούν να τεθούν, υπάρχει μια η οποία είναι η πλέον αναμενόμενη:

Πώς να διατηρήσετε τα κλινοσκεπάσματα σας λευκά όπως την ημέρα που τα αγοράσατε.

Έλαια σώματος, ιδρώτας, μακιγιάζ και προϊόντα σώματος μπορούν να βρουν το δρόμο τους και να εισχωρήσουν στα λευκά νήματα, «κολλώντας» πάνω τους και δίνοντας τους έναν κίτρινο τόνο. Και όλα αυτά πριν υπάρξουν κατοικίδια ζώα και πριν τα παιδιά κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Διαβάστε εδώ κάποιες οι συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες και θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Όσο και αν τα κιτρινισμένα σας σεντόνια σας κρατούν τη νύχτα ξύπνιους (πράγμα που δεν θα έπρεπε) καταπολεμήσετε κάθε ένστικτο στο σώμα σας που σας λέει να στραφείτε προς την χλωρίνη! Η χλωρίνη μπορεί να αντιδράσει με τα έλαια και τον ιδρώτα πάνω στα λευκά σας σεντόνια και να τα κάνει ακόμα πιο κίτρινα. Έτσι κρατηθείτε μακριά από την χλωρίνη και επιλέξτε τις πιο παλιομοδίτικες λύσεις: μαγειρική σόδα και λευκό ξίδι!

Οποιοδήποτε απορρυπαντικό και να χρησιμοποιείτε, προσθέστε περίπου μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην αρχή του κύκλου πλύσης. Σταματήστε την πλύση στην φάση του ξεβγάλματος και ρίξτε μισό φλιτζάνι λευκού ξιδιού. Μην ανησυχείτε για τη μυρωδιά… θα έχει φύγει μέχρι το τέλος της πλύσης!

Σημείωση: Συμβουλεύουμε πάντα να παρακάμψετε το μαλακτικό υφασμάτων, ειδικά το υγρό μαλακτικό γιατί αφήνει ένα λεπτό «στρώμα» στα υφάσματα που μπορεί να τα καταστρέψει, αν δεν ξεπλυθεί πολλές φόρες. Το ξίδι και η μαγειρική σόδα θα μαλακώσουν το ύφασμα με φυσικό τρόπο, οπότε δεν θα χρειαστείτε μαλακτικό ρούχων ούτως ή άλλως.

Ενώ ο πολύς ήλιος μπορεί να βλάψει τις ίνες των κλινοσκεπασμάτων σας, το άπλωμα τους σε ένα ηλιόλουστο σημείο θα ενισχύσει περαιτέρω το έργο της σόδας και του ξιδιού. Το ηλιακό φως έχει ισχύ λεύκανσης και οι λεκέδες που δεν έχουν βγει στην αρχική πλύση δεν θα φύγουν στο στεγνωτήριο. Επιπλέον, το στέγνωμα στον καθαρό αέρα πάντα δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας και όμορφου αρώματος.