Πώς θα κάνουμε όλο το σπίτι πιο γιορτινό. Για όσους δεν αρκεί μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο…

Πώς θα κάνουμε όλο το σπίτι πιο γιορτινό. Για όσους δεν αρκεί μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο... 37

Πώς θα κάνουμε όλο το σπίτι πιο γιορτινό. Για όσους δεν αρκεί μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο... 39

Από μικρή θυμάμαι πως ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού ήταν big deal για όλη την οικογένεια. Κάθε χρόνο στήναμε ένα μικρό τελετουργικό για να ετοιμάσουμε το σπίτι για τις γιορτές. Πάντα υπό τον ήχο κλασικών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, δεν αφήναμε ούτε γωνία στο σπίτι που να μην έχει έστω και μία υπόνοια Χριστουγέννων. Και νομίζω σε αυτό βοήθησαν αρκετά όλες αυτές οι χριστουγεννιάτικες ταινίες τύπου Home Alone με τα υπερστολισμένα σπίτια που μας μετέφεραν τη φιλοσοφία “όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο”.

Από τότε έμαθα ότι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι αρκετό για να “καταλάβεις” Χριστούγεννα στο σπίτι. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούμε να βάλουμε για να δημιουργήσουμε την πιο όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα στον χώρο μας χωρίς να φαίνεται κιτς.

Εμείς συγκεντρώσαμε λοιπόν, μερικές ιδέες για όλο το σπίτι που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν κάθε καλεσμένο.

Διακοσμητικά μαξιλάρια

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δώσεις λίγο χριστουγεννιάτικο αέρα στον καναπέ, αλλά και στο κρεβάτι σου. Είναι από αυτές τις πινελιές που αμέσως προσθέτουν χρώμα στον χώρο. Πριν παρασυρθείς από τα όμορφα σχέδια, σκέψου ποια δένουν καλύτερα με τα υπόλοιπα στολίδια σου.

Πώς θα κάνουμε όλο το σπίτι πιο γιορτινό. Για όσους δεν αρκεί μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο... 41

Βρείτε όλα τα μαξιλάρια

Ριχτάρια & κουβερτούλες

Έξτρα στη ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα είναι πάντα ένα χουχουλιάρικο ριχτάρι-κουβέρτα. Ρίξ’το πάνω στον καναπέ ή στο κρεβάτι χωρίς να το στρώσεις αυστηρά, ώστε να προσθέσεις στον χώρο μια πιο οικεία διάθεση.

*Μπορείς να επιλέξεις και ένα μονόχρωμο στις αποχρώσεις του χειμώνα και των Χριστουγέννων, όπως είναι το κυπαρισσί και το μπορντό, ώστε να μπορείς να το κρατήσεις και μετά τις γιορτές.

Πώς θα κάνουμε όλο το σπίτι πιο γιορτινό. Για όσους δεν αρκεί μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο... 43

Βρείτε όλα τα ριχτάρια-κουβέρτες

Παπλωματοθήκη & Σεντόνια

Μπορεί να μην στολίζουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο και στην κρεβατοκάμαρα, αλλά μπορούμε να την μετατρέψουμε εύκολα σε μια γιορτινή φωλίτσα, βάζοντας χριστουγεννιάτικη παπλωματοθήκη και σεντόνια στο κρεβάτι μας. Κόκκινα, πράσινα, με αστεράκια ή καρό, οι επιλογές στα λευκά είδη είναι πολλές.

Πώς θα κάνουμε όλο το σπίτι πιο γιορτινό. Για όσους δεν αρκεί μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο... 45

Βρείτε όλα τα σετ κρεβατοκάμαρας

Τραπεζομάντηλα & runner

Γιορτές χωρίς οικογενειακά τραπεζώματα δεν γίνονται. Έτσι, κάθε χρόνο το τραπέζι μετατρέπεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ένα όμορφο γιορτινό τραπεζομάντηλο είναι λοιπόν must-have.

Πώς θα κάνουμε όλο το σπίτι πιο γιορτινό. Για όσους δεν αρκεί μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο... 47

Βρείτε όλα τα τραπεζομάντηλα

Από πάνω από το τραπεζομάντηλο μπορείτε να βάλετε και ένα runner για πιο κομψό αποτέλεσμα, το οποίο φυσικά μπορεί να τοποθετηθεί και στο τραπεζάκι του σαλονιού.

Προσθέστε κηροπήγια ή φωτάκια, ένα βάζο με αποξηραμένα λουλούδια ή κλαδιά από γκι και ένα γιορτινό σερβίτσιο και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.

Πώς θα κάνουμε όλο το σπίτι πιο γιορτινό. Για όσους δεν αρκεί μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο... 49

Βρείτε όλα τα runner

Αν ψάχνετε ένα πιο grande τραπεζομάντηλο, η καλύτερη επιλογή είναι το βυσσινί, μπορντό βελούδο. Αριστοκρατικό, ιδιαίτερο και άκρως εορταστικό.

Πώς θα κάνουμε όλο το σπίτι πιο γιορτινό. Για όσους δεν αρκεί μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο... 51

Βρείτε το βελούδινο τραπεζομάντηλο

Αρωματικά χώρου

Οι όμορφες στιγμές είναι πάντα συνδεδεμένες με μυρωδιές. Γι’ αυτό και γνωστές εταιρείες όπως η NEF-NEF και η NIMA HOME δημιούργησαν αρωματικά χώρου με “ζεστά” αρώματα που θυμίζουν Χριστούγεννα και χειμώνα, όπως η κανέλα, το ginger, το σανδαλόξυλο και η κολοκύθα.

Πώς θα κάνουμε όλο το σπίτι πιο γιορτινό. Για όσους δεν αρκεί μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο... 53

Βρείτε όλα τα αρωματικά χώρου

Πετσέτες 

Για το μπάνιο, την κουζίνα, αλλά και την τραπεζαρία υπάρχουν πετσετούλες με χριστουγεννιάτικα σχέδια. Εκτός ότι είναι μια χαριτωμένη πινελιά στο σπίτι, μπορείτε να τις πάρετε και ως δώρο στους αγαπημένους σας.

Πώς θα κάνουμε όλο το σπίτι πιο γιορτινό. Για όσους δεν αρκεί μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο... 55

Βρείτε όλα τα σχέδια

Περισσότερα χριστουγεννιάτικα είδη από γνωστές εταιρείες, μπορείτε να βρείτε στο Hometrends